Het deelnemen als loopgroep was goed bevallen. Dus ook tijdens het carnavalsjaar van 2018 werden de optochten belopen. Maar bij de nieuwsgierige Grensdrieters knaagde er een vraag. Welke optochten gaan we meelopen? Is het niet tijd voor vernieuwing?

Niet veel later werd er daad bij het woord gevoegd. De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht was het nieuwe doel van onze enthousiaste wagenbouwers. Er was alleen één minpuntje: ervaring.

Vele bouwavonden stonden in het teken van Onderzoeken, Testen en Uitproberen. Regelmatig kwamen er dan ook kreten uit de loods zoals: Knooierd, Hej zup’n ofzo & Hoe hej dat noe had da. Maar daarnaast was het ook Huize Paus die de gevolgen van de onervarenheid konden vernemen.

Zo was het grondbezitter Ronnie Paus die de ultieme slotfase van Real Madrid – Borussia Dortmund in de Champions League heeft gemist door het uitvallen van een aardlekschakelaar.

Toch mocht het resultaat er zijn en werd er voor het eerste deelgenomen aan één van de gewildste carnavalsoptochten van de gemeente Tubbergen.