Grensdrieters jaar 2019 stond in het teken van het 5,5 jarig bestaan van de vereniging. Dit moest natuurlijk gevierd worden! Tijdens een ouderwets ‘avondje Vaticaan’ werden de ideeën besproken. Dit leidde tot een typisch geval van Groot, Groter, Grootst.

De wagenbouwers hadden een wagen op het oog die de wagens van voorgaande jaren in het niets lieten vallen. Plannen werden gemaakt en alle mogelijkheden bekeken. Waar eerdere wagens nog ‘gewoon’ achter de auto konden was dit een carnavalswagen van ander kaliber. Er moest grof geschut aan te pas komen.

De enige vraag: past de wagen wel in de bouwloods?
Grensdrieters voorman Sjoerd Waaijer die bekend staat om zijn zeer precieze timmermansoog sprak met veel vertrouwen de woorden: “Zat, anders laten we iets lucht uit de banden. Maar geen zorgen”

Vol goede moed gingen vrijdags na het werk twee Grensdrieters op pad met de trekker om af te reizen naar Nijmegen. Een dag later volgende de rest om de wagen met eigen ogen te kunnen bekijken. Achter koppelen en terug naar het mooie Manderveen stond op de planning.

Echter verliep het anders. Bij de eerste de beste bocht in Nijmegen kwam de trekker niet meer vooruit. De koppelingsplaat had het begeven, hierdoor moest er noodgedwongen worden gewacht op een nieuwe trekker…

Enkele uren later arriveerde de tweede trekker op diepladder waardoor onze terugweg vervolgt kon worden. Na een helse tocht door hartje Nijmegen en over de provinciale wegen kwam de combinatie aan in Manderveen.

De wagen bleek alleen 1,5 meter te groot voor de bouwloods. Dit was dan ook één van de redenen dat onze voorman zijn ogen heeft laten laseren. Een nieuwe (tijdelijke) bouwloods werd gevonden op het bedrijventerrein in Tubbergen.

Desalniettemin kan er worden teruggekeken op een succesvol carnavalsjaar waarin de 4de prijs voor kleine wagen werd behaald in de Twente Verlichte Carnavalsoptocht te Tubbergen.